Bécs

BÉCS (Ausztria) at

Az egykori Monarchia metropolisza máig semmit sem veszített a varázsából. Bécs Ausztria fővárosa és egyben legnagyobb városa, az ország politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja. 2013-ban népessége meghaladta az 1,7 milliót és ezzel Ausztria legnépesebb, az Európai Unió 7. legnépesebb városa. Központi szerepe napjainkban is meghatározó, ez az ENSZ harmadik székhelye New York és Genf mellett. Történelmének, gazdag kulturális és művészeti értékeinek köszönhetően egyike Európa legkedveltebb idegenforgalmi célpontjainak. Számos kulturális- és gasztro-lehetősége adódik annak, aki Bécsbe látogat: ki ne ismerné a bécsi szeletet (Wiener Schnitzel), és az egykori Monarchia országainak sok más fenséges ízét, melyek itt meghonosodtak? Híresek a bécsi kávéházak, ahol az ember egy Sacher-torta mellett megpihenhet. A látvinvalók közül a Stephans Dom, a körúton (a Ringen) az Opera, a Parlament, a Városháza, a Várkertet (Prater), a Piac (Naschmarkt) mindenképpen megtekintésre ajánlott, de Bécs nevezetességei közé tartozik a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni Kastély elbűvölő parkjával és szökőkútjaival. Ha Bécs belvárosában járunk az elmaradhatatlan kávéházakat és cukrászdákat ne hagyjuk ki, igyunk egy igazi habos bécsi kávét, vagy egyszerűen csak együnk egy eredeti bécsi wurst-ot és gyönyörködjünk az egykori császári város napjainkban is tartó eleganciájában! Az osztrák főváros szépsége mellett fontos szempont, hogy Bécs kereskedelmi, ipari, közlekedési és turisztikai központként is számottevő erőt képvisel a munkát kereső, vagy a szakmai gyakorlatukat külföldön eltölteni szándékozók számára, szinte minden szakmacsoportban: az egészségügytől a szociális szakmákig, az ipari, gépi, elektronikai, logisztikai, ügyviteli szakmáktól kezdve  a turizmusig és vendéglátásig.

.

Nyiss ablakot Európára!

Fejlődj szakmailag, tanulj idegen nyelveket, szerezz új barátokat és éld át életed egyik meghatározó élményét külföldön!

Egyesületünk, a First Central European Benefit Association (1CEBA) lehetőséget nyújt önmagad és önállóságod kipróbálására, külföldi szakmai tapasztalatszerzésre, idegen nyelvtudásod fejlesztésére, egy lüktető európai nagyváros rövid, de annál tartalmasabb megismerésére. Tesszük mindezt az európaiság jegyében és az Európai Unió keretei között az Erasmus+ program segítségével. Kollégáink itthon és Európa-szerte több éves tapasztalattal várják azokat a diákokat (középiskolától a felsőoktatásban tanulókig)*, akikben van kellő szakmai ambíció és kalandvágy ahhoz, hogy kipróbálják magukat pár héten át egy külföldi nagyvárosban, miközben az ott élő emberek mindennapjait élik. Az 1CEBA segítséget nyújt ahhoz, hogy mindezt ingyenesen megvalósítsd! Minden szakértelmünkkel azon leszünk, hogy elképzeléseid valóra váljanak. Ehhez természetesen te is kellesz! Tanulj, fejlődj, tapasztalj és nyiss ablakot Európára! *(Az egyéni részvétel intézményeken keresztül valósulhat meg, a pályázatot intézmények nyújthatják be.)

OUR COOPERATING INTERNATIONAL STRATEGIC PARTNERS ARE

NEMZETKÖZI STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK