Milánó

MILÁNÓ (Olaszország) italy

Milánó Észak-Olaszország legnagyobb, Olaszország második legnagyobb városa, Lombardia régió székhelye. Lakossága közel 1,4 millió, Olaszország gazdasági fővárosának tartják, hiszen az ország legnagyobb ipari központja. Világhírét divatházainak, operaházainak, gótikus, csupa kőcsipke dómjának köszönheti, illetve a Santa Maria delle Grazie-templomnak, amely otthont ad Leonardo da Vinci híres festményének, Az utolsó vacsorának. Milánó az ellentétek városa is, ahol a modernitás, a nagystílűség és a csillogás összefonódik a műemlékekkel, a kultúrával. Az ország pénzügyi és divat központja, Párizs mellett a divat fővárosa, amely olyan világhírű tervezők bölcsője, mint a Prada, mint Armani és Versace, akik elegáns butikjaikkal legalább annyi divatrajongót vonzanak, mint amennyit a város évszázados kulturális kincsei. A Milánói Dóm,  a La Scala, vagy Leonardo da Vinci remekműve az Az utolsó vacsora, a Sforza-kastély és park, a Galleria Vittorio Emanuele, a Brera negyed mind-mind olyan látnivaló, hogy nem csoda, ha Milánó Olaszország harmadik leglátogatottabb városa, Róma és Velence után. A Milánóba érkezőket a város gyönyörű építészete, rendezett parkjai mellett számos bor- és gasztronómiai élmény, design, divat, nemzetközi kiállítás és vásár fogadja, na és persze ott az elengedhetetlen olasz fagylalt és cappuccino… nem beszélve az olasz (lombard) emberek pozitív életigenléséről és vendégszeretetéről. Milanó, mint Észak-Olaszország gazdasági központja több százezer munkahellyel büszkélkedhet, világcégek, gyárak, ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági termelő egységek, hotelláncok, vendéglátóegységek, IT és logisztikai központok várják a szakmai gyakorlatukat itt töltőket.

Nyiss ablakot Európára!

Fejlődj szakmailag, tanulj idegen nyelveket, szerezz új barátokat és éld át életed egyik meghatározó élményét külföldön!

Egyesületünk, a First Central European Benefit Association (1CEBA) lehetőséget nyújt önmagad és önállóságod kipróbálására, külföldi szakmai tapasztalatszerzésre, idegen nyelvtudásod fejlesztésére, egy lüktető európai nagyváros rövid, de annál tartalmasabb megismerésére. Tesszük mindezt az európaiság jegyében és az Európai Unió keretei között az Erasmus+ program segítségével. Kollégáink itthon és Európa-szerte több éves tapasztalattal várják azokat a diákokat (középiskolától a felsőoktatásban tanulókig)*, akikben van kellő szakmai ambíció és kalandvágy ahhoz, hogy kipróbálják magukat pár héten át egy külföldi nagyvárosban, miközben az ott élő emberek mindennapjait élik. Az 1CEBA segítséget nyújt ahhoz, hogy mindezt ingyenesen megvalósítsd! Minden szakértelmünkkel azon leszünk, hogy elképzeléseid valóra váljanak. Ehhez természetesen te is kellesz! Tanulj, fejlődj, tapasztalj és nyiss ablakot Európára! *(Az egyéni részvétel intézményeken keresztül valósulhat meg, a pályázatot intézmények nyújthatják be.)

OUR COOPERATING INTERNATIONAL STRATEGIC PARTNERS ARE

NEMZETKÖZI STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK