Budapest

BUDAPEST (Magyarország) hungary

A Duna két partján fekvő Budapest Magyarország fővárosa, és egyben az ország politikai, történelmi, művelődési, kereskedelmi és közlekedési központja. Lakosainak száma több mint 1,7 millió, az agglomerációban élőkkel együtt 2,5 millió, amivel az Európai Unió kilencedik legnépesebb városa. Az utóbbi 20 évben a város óriási gazdasági, infrastrukturális fejlődésen ment keresztül, a külföldi cégek beruházásai egyre növekednek, több ezer új munkahelyet teremetve a fővárosban és vonzáskörzetében. A város közvetlen őse a kelta alapítású Aquincum. A mai Budapest 1873-ban jött létre, amikor egyesítették a Duna két partján fekvő, addig önálló három várost, Pestet, Budát és Óbudát. Budapest a világ egyetlen hőforrásokkal rendelkező fővárosa, 1934 óta fürdőváros, 1937 óta a nemzetközi gyógyfürdőhely cím birtokosa is, számos gyógyfürdő és hotel aknázza ki a gyógyvízben rejlő lehetőségeket. A magyar főváros több száz, a magyar történelmet, illetve az egyetemes és európai kultúrát bemutató múzeummal és galériával, színházzal, Operaházzal, hangversenyteremmel, változatos szabadtéri gasztro- és borfesztiválokkal várja a látogatókat egész évben. Tavasztól-őszig zenei fesztiválok szabadtéri koncertek és előadások is növelik a város vonzerejét, ilyenkor ezernél is több étterem, kávéház, bár, terasz fogadja a kulináris élvezetekre vágyókat, akik a magyar és nemzetközi gasztronómia remekei mellett, a legkiválóbb magyar borokat is megkóstolhatják. A Duna-korzó, a Parlament, a Budai Vár, a Bazilika, a Liget, a Lánchíd, a Hősök tere, a Budavári Sikló, a Vörösmarty tér, az Andrássy út mind-mind kihagyhatatlan látnivaló az ide érkezőknek, de Budapest közkedvelt belvárosi szórakozó negyedei (pl. Gozsdu-udvar, Erzsébet téri Gödör, Ráday utca, a Bazilika környéke) szintén számos izgalmas hellyel és jellegzetes romkocsmával várják a kikapcsolódni, lazulni vágyó fiatalokat.

Nyiss ablakot Európára!

Fejlődj szakmailag, tanulj idegen nyelveket, szerezz új barátokat és éld át életed egyik meghatározó élményét külföldön!

Egyesületünk, a First Central European Benefit Association (1CEBA) lehetőséget nyújt önmagad és önállóságod kipróbálására, külföldi szakmai tapasztalatszerzésre, idegen nyelvtudásod fejlesztésére, egy lüktető európai nagyváros rövid, de annál tartalmasabb megismerésére. Tesszük mindezt az európaiság jegyében és az Európai Unió keretei között az Erasmus+ program segítségével. Kollégáink itthon és Európa-szerte több éves tapasztalattal várják azokat a diákokat (középiskolától a felsőoktatásban tanulókig)*, akikben van kellő szakmai ambíció és kalandvágy ahhoz, hogy kipróbálják magukat pár héten át egy külföldi nagyvárosban, miközben az ott élő emberek mindennapjait élik. Az 1CEBA segítséget nyújt ahhoz, hogy mindezt ingyenesen megvalósítsd! Minden szakértelmünkkel azon leszünk, hogy elképzeléseid valóra váljanak. Ehhez természetesen te is kellesz! Tanulj, fejlődj, tapasztalj és nyiss ablakot Európára! *(Az egyéni részvétel intézményeken keresztül valósulhat meg, a pályázatot intézmények nyújthatják be.)

OUR COOPERATING INTERNATIONAL STRATEGIC PARTNERS ARE

NEMZETKÖZI STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK